tisdag, februari 22, 2011

Dom brister tidigare och tidigare, isarna

Imorgon åker jag till en gård vid en sjö för att vara ledare på läger. Det är något som jag gör två gånger per år och älskar! Jag kommer dessutom att hålla i en workshop i virkning. Väldigt roligt, speciellt med tanke på att jag själv anser att jag knappt kan virka, men allt är ju relativt! Ungdomarna kommer få prova på luftmaskor, fasta maskor och stolpar som med lite tålamod kan resultera i tofflor och pannband som ska prydas med knappar och kanske ett och annat sidenband.

Som avslappnade läsning har jag tagit med mig senaste numret av Hemslöjd. Kunde inte hålla fingrarna borta från det otroligt snygga omslaget!

lördag, februari 19, 2011

A sucker for love stories



Jag är lite nördig när det kommer till filmer. Jag kan se en film tusen gånger om utan att tröttna, lyssna sönder musiken och snöa in fullständigt på kläderna. Just nu är det Bella's grey thermal sweater som gäller.

(Och jag måste bara säga, jag älskar den här bilden för det ser ut som att Edward tar ett ackord. Töntigt värre, men hihi.)

torsdag, februari 10, 2011

Till systra mi

Här kommer mer uppdaterade bilder på Ron-tröjan! Bildernas kvalitet är väl inte mycket bättre än förra gången, men på första bilden stämmer färgerna bättre i alla fall!



Här har vi resultatet av maskstygnen. And I love it! Det krävdes en del koncentration och planering, men det blev riktigt jämt och fint. Det man ska tänka på är att inte spänna tråden för mycket och brodera i stickningens riktning. Den här beskrivningen hjälpte mig mycket!




Jag och min lillasyster har samma storlek, men inte alls samma kroppsform. Jag är kurvigare med smal midja och hon är rakare överlag men med mindre höfter. Men eftersom tröjan sitter bra på mig, så jag hoppas att den blir lite lösare på henne. Det har ska vara en mysig tröja, inget slimmat och åtsittande. Men jag tror att det löser sig med hjälp av blockning. Nu: dags för ärmar!!

fredag, februari 04, 2011

Victorian Lace Today



Jag var lite nere igår så det fick bli en tur till biblioteket och bläddra i stickböcker. Men det var bara den ovan som fick följa med hem. Och vilken bok sen! Jag älskar det historiska och kan tänka mig att sticka typ mer än hälften av modellerna som finns.

(Och och och dessutom har de fotograferat vid Belton House som många Austen-nördar känner igen som Rosings Park i BBC-serien! Det gör mig pinsamt lycklig!)