tisdag, december 20, 2011

Danföredanföredanföredanföredopparedan


Idag fick jag paket. En härlig överraskning från en minst lika härlig vän. 


Det var väldigt spännande och förväntansfullt. Vad kunde det vara?


Och vilken present sen!


En mugg från Lagerhaus i serien "Kvarteret". Den har en liten stad med rosa träd och stenkyrka.


Och frisörsalong! Tack Johanna!

måndag, december 19, 2011

Keep calm

Lånad från den här underbara sidan
Det börjar dra ihop sig. Snart har julen kommit och gått, och så även terminen. Om ett par veckor skriver jag min första tenta evör och jag börjar känna av pressen. Speciellt eftersom jag ligger efter med läsningen. Men det löser sig. Om jag börjar läsa nu så kommer det att lösa sig. För någon vecka sen sa en vän i klassen att hon insett att hon måste sluta se plugget som sin fiende. Och visst ligger det något i det, om man ser plugget som en fiende som måste motas ner och hållas i schack, eller som en möjlighet till kunskap för livet. Och lärarna gör inte tentorna för att vara elaka, utan för att försäkra sig om att man har tagit läsningen till sig. När jag tänker så här blir det lite lättare att andas. (Men bara lite.)

torsdag, december 08, 2011

Knitty: Winter Bis 2011

Ni har väl inte missat senaste numret av Knitty? Den här gången finns relativt välkända designers som Veera Välimäki, Stephen West och Julie Crawford representerade. Jag tycker att det är väldigt kul att de tar av sin tid för att skapa mönster till en gratis nättidning som Knitty.

Mina favoriter i detta nummer är:


Velvet morning av Julie Crawford. Den här tror jag skulle vara jättefin i olika gråa nyanser. (Och tror ni inte att man blir lika vacker som Julie om man har den på sig?)



SkyIsle Cardigan av Candace Joggerst. Jag är helt kär i oket!



Pop block av Veera Välimäki. Precis som Veeras andra mönster är den enkel men med fina säregna detaljer. Den här kan jag behöva när kylan slår till!


Jag hoppas att jag i varje fall kommer mig för och stickar någon av dem! Pop block ligger nog bäst till just för att den ser ut att bli en bra tv-stickning. Dess enkelhet med bara räta maskor är både dess charm och antagligen även dess fall. Kan inte låta bli att tänka på hur långt tid kommer det ta innan jag tröttnar. Men jag hoppas och tror att den i slutändan kommer att vara värt det!

"Wicked"

Önskar jag hade en bättre bild, men här är den iaf på rätt person!

Jag insåg just att jag aldrig visade hur Ron-tröjan faktiskt blev! Här ovan kan ni se min syster precis innan premiären för den sista Harry Potter-filmen. Hon hade tröjan på sig hela kvällen, vilket jag tycker är rätt imponerande, med tanke på att den är 100% ull och det var juli månad. Vi båda blev riktigt nöjda med resultatet och nu hoppas jag att hon vågar använda den!

Mer info går att hitta på Ravelry.

fredag, december 02, 2011

Våra kvarter


Jag trivs väldigt bra i vår del av staden. De allra flesta husen är från förra sekelskiftet och fram till 50-talet skulle jag tro och är så otroligt vackra! För någon som tycker om att titta på hus och detaljer så mycket som jag gör är det helt underbart. Jag kommer ofta på mig själv med att var jag än åker höjer jag ständigt blicken upp mot husfasaderna. Jag riktigt går runt och myser och förundras fortfarande över att vi har chansen att bo just här.




Det är lite så här jag alltid tänkt mig att det sett ut när Stina i Saltkråkan säger "hemma på min gata i stan, där bor en tant...".


torsdag, december 01, 2011

1a December


Idag blev november december, vilket firades med second hand och finkaffe på Alla tiders kaffe. På Bra begagnat och Myrorna blev det dessa böcker med de mest fantastiska framsidorna. Det sägs ju att man inte ska döma en bok efter dess omslag, men jag känner på mig att i det här fallet kommer innehållet återspegla utsidan. Nu är det nog dags att krypa upp vid de regniga fönsterna och förkovra sig i Agatha Christie. En bra dag helt enkelt.