tisdag, maj 25, 2010

Betty

Ett av mina nyårslöften för 2010 är att jag i år ska sticka minst en kofta/tröja och på så sett komma över min nästan krampaktiga fobi för såna projekt. Så idag har jag gjort klart min Betty! Sömmarna speciellt i sidorna är väl sådär, men som ett första försök är jag rätt nöjd. Tröstar mig med att jag ju alltid kan ta upp och göra om senare (som om det kommer hända!)

Jag vet inte om jag riktigt kommit över min rädsla för stora projekt än. Jag känner mig fortfarande lite skakig trots att den blev helt ok faktiskt.



Mönster: Betty av Hilary Smith Callis
Storlek: Small
Garn: Köp från Tradera. 200m/100gr
Garnåtgång: Lite mindre än 200gr
Stickor: 3,5mm

Ryggen blev rätt stor så jag virkade ett varv med smygmaskor runt nedre kanten. Jag har bara satt dit 3 knappar, då jag ändå inte riktigt kan knäppa den ända upp.



Nej, jag måste ändå säga att jag är glatt överraskad över hur bra den blev. Här näst ska jag ge mig på en Shalom. Men först blir det att glutta lite på ESC-kvalet och tv-stickning!

måndag, maj 24, 2010

Loppissug



Jag är så sugen på loppis att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Och jag är sugen på loppis, inte second hand - en vanlig hederlig lite halvsunkig loppis! Där man får rota i lådor, vrida och vända, pruta och köpslå.

När jag var liten var loppis det ultimata helgnöjet. Jag såg inte allt skräp, jag såg bara potentialen. Såg det vackra bakom det skamfilade. Gamla Kitty-böcker med fint omslag (som noga skrevs in på en lista i kronologisk ordning med serie-nr och allt. Ja, jag var ganska noga med sånt som barn.), prydnadsaker och andra bra-att-ha-saker tog jag stolt med mig hem för en billig penning.

Men letandet var bara halva nöjet, pruta var man ju tvungen att göra! Redan som ca 7åring så frågade jag mamma och jag kunde få bara mynt av henne när det var loppisdags. Så att när jag prutade så kunde jag driva ned priset och sen ge dem den exakta summan. Istället för att pruta ned från t ex 10 till 6 och sen räcka fram en tjuga. Det tyckte jag redan då kändes lite knasigt. Och gick inte prutningen alls min väg så kunde jag alltid hålla upp så mycket jag ville betala och säga att "men jag har bara 6 kronor". Jag vet, lite väl slugt... Men det funkade faktiskt i ca 80 % av fallen! Och när det gäller såna belopp kanske man kan få vara lite slug?

Visst jag kanske inte alltid ser samma potential längre när jag är på loppis. Det mogna ögat är lite mer kritiskt. Men när man letar och letar, och tillslut hittar en skatt är det fortfarande ett barns triumf jag känner. Och mitt barnasinnes känsla för prutning sätter in. Så går man en än gång stolt ut från lokalen med fickorna fulla.

torsdag, maj 13, 2010

OMG SUPERSALE!



Ni har väl inte missat att Drops har supersale hos sina återförsäljare? 30% på typ hela deras sortiment, inte illa!

Hittills har jag köpt Alaska och Karisma så det räcker till två koftor. Men de får nog bli sommarprojekt, har alldeles för mycket som jag måste slutföra.