onsdag, mars 31, 2010

Min första KAL!

Nu har jag anmält mig till min allra första KAL (kint along), närmare bestämt Vackra Vantar som Värmer! Det är kostnadsfritt att delta och då får man ta del av ca ett mönster per månad. Det enda som kostar är om man vill få 6st extra mönster för ynka 25 kr. Det tycker jag allt Kamilla är värd för att hon lägger ned så mycket tid och kraft på att organisera och designa alla mönstren till oss!

söndag, mars 28, 2010

Vantar, vantar och vantar!

Så här lagom till våren har jag blivit besatt av vantar. Ganska lustigt med tanke på att de bara går att använda i ca 1.5 månad till sen är det sommaaaaar! (Vilket jag definitivt ser fram emot, men jag föredrar mest höst och vinter-stickningar.. Det är nog framför allt ullens förtjänst. Har inte riktigt förstått storheten med bomull än.)

Så här kommer lite bilder på senaste veckans projekt!




Jag älskar det symmetriska men ändå inte i det här mönstret.
Är också nöjd med den för mig lite udda färgkombon. Jag försöker jobba på mitt färgseende och konsten att kombinera. En riktig utmaning för mig personligen som inte är så mycket för mönstrat överhuvud taget.



Det här är ett hopkok av en del av borden från Egyptian Mittens som man ser lite grann av på de översta bilderna och ett mönster ur Sticka vantar av Anne-Stine och Lillill Thuve som jag lånat från bibblan.

Duken ni ser i bakgrunden är ärvd efter min mans mormor. Petrolblå, klarrött och senapsgult, kan det bli så mycket bättre?! (Det senapsgula syns tyvärr bara pyttepyttelite uppe i högra hörnet på andra bilden.) Jag tycker det känns som att våren kommer fortare när man fyller hemmet med färg!

fredag, mars 26, 2010

onsdag, mars 24, 2010

Gauge = Bajs

Gauge, stickfasthet, bajs - kalla det vad du vill, men ibland är det ett nödvändigt ont (som jag gärna skiter i). Och när jag gjorde min Ester fick jag verkligen en smäll på fingrarna. För den blev verkligen enorm! Eller rättare sagt, jag försökte få den att passa mig som är storlek S (XS visade det sig sen enligt det här mönstret) och mitt försök till Ester blev t o m för lite stort för min mamma som är en ganska storbystad XL. Jag är fortfarande fascinerad över hur totalt fel det blev. Så nu är frågan - frogga eller modifiera? Jag är väldigt lockad att repa upp, och det inte var så att jag sagt till min mamma att hon skulle få den, och det sista mig vill är att göra lilla mamma ledsen. Hm. Jag kanske helt enkelt får repa upp den med löftet om att snart göra en ny till henne.

Minnesanteckning till nästa försök:
TITTA STICKFASTHETEN!
ANVÄND MINDRE STICKOR TILL RESÅREN!

Under tiden jag samlar nytt mod stickar jag vantar och tränar upp min tvåfärgssticknings-teknik!